Pantchallenge

Panta och spara massor av koldioxid!

Alla klasser som tittar kan också välja om ni vill delta i vårens pantchallenge. Den går ut på att vi tillsammans ska panta så många burkar och flaskor som möjligt under Pantresans gång – och se vilka fantastiska klimatnyttor som är möjliga när många hjälps åt.

Varje pantad burk eller flaska gör att vi sparar ungefär 97 gram koldioxid, och för varje ton koldioxid ni lyckas spara lägger vi 5 000 kronor till en välgörande prispott. Den klass som pantat mest eller samlat flest Pantresanpoäng under Pantresans gång kommer sen att få välja en miljö- eller välgörenhetsorganisation att skänka prispotten till.

PANTCHALLENGE AVSLUTAD

De deltagande klasserna gjorde en fantastisk insats som pantade och sparade hela 10 TON koldioxid – hurra, vilket teamwork! En gemensam insats som dessutom gjorde att den välgörande prispotten landade på hela 50 000 kr.

1:a plats: Grönkullens förskola Biet
2:a plats: Åk 4 på Vallsjöskolan
3:e plats: Åk 2 och 3 på Staffanstorps Montessori

Den organisation som Grönkullens förskola Biet har valt att skänka vinsten till är Barncancerfonden.

Klasserna samlade och sparade totalt

104 667

Burkar & flaskor

10 121

kg CO2

36 633

Sparade kWh

50 000

Kronor i prispotten

EN VÄLGÖRANDE PRISPOTT

Ni rapporterar löpande in era pantbelopp till oss. Vi räknar ut ungefärligt antal burkar/flaskor och vad det motsvarar i sparad energi och koldioxid. För varje ton koldioxid ni lyckas spara lägger vi 5 000 kr till prispotten. Den klass som samlat flest Pantresanpoäng får sedan välja vilken av följande organisationer som prispotten ska skänkas till:

  • Städa Sverige
  • Håll Sverige Rent
  • Naturskyddsföreningen
  • Friends
  • Barncancerfonden

Alla klasser som deltar i vår pantchallenge får ett diplom att skriva ut och sätta upp på väggen.

Bra att veta

Vårens pantchallenge pågår mellan 12 mars och 22 maj 2024.

Den klass som samlat mest Pantresanpoäng genom vår pantchallenge och extrauppgifter blir vårterminens vinnarklass och kommer att meddelas innan terminens slut. Alla klasser som deltar ska fota av alla inrapporterade pantkvitton och vara beredda på att mejla in fotona till oss om det behövs.

Den välgörande prispotten växer i takt med hur mycket ni pantar, och er klass får även 1 Pantresanpoäng för varje pantkrona ni rapporterar in. Utöver det finns också möjligheter till extra Pantresanpoäng genom arbetsmaterialets olika uppgifter. Poängen samlar ni in genom att ladda upp någon form av dokumentation kring ert arbete på avsnittssidorna. Dessa extrapoäng påverkar dock inte den välgörande prispotten.

I vår Pantreseblogg kan ni snacka till varandra i ett forum endast för registrerade klasser. Logga in eller registrera er för att ta del av massor av Pantresanpepp!

Logga in och läs Pantresebloggen
×