Pantchallenge

Panta och spara 1 ton koldioxid

Alla ni klasser som tittar kan också välja om ni vill delta i vår pantchallenge där vi tillsammans ska försöka spara ett helt ton koldioxid genom att panta. Varje pantad burk eller flaska gör att vi sparar ungefär 80 gram koldioxid. För att nå en koldioxidbesparing på ett helt ton (en miljon gram) krävs många pantade burkar och flaskor… men det klarar vi – tillsammans! Ju mer ni pantar, desto större blir också prispotten. Den klass som pantat mest under Pantresans gång kommer sedan att få välja en miljö- eller välgörenhetsorganisation att skänka prispotten till.

PANTCHALLENGE AVSLUTAD

Vårens pantchallenge avslutades den 24 maj. De deltagande klasserna gjorde en helt fantastisk insats och pantade långt över både mål och förväntan – se bara på resultatet nedan!

Klasserna samlade tillsammans in

170 004

Burkar & flaskor

13 600

kg CO2

80 000

Kronor i prispotten

Pantresans pantchallenge våren 2023

1:a plats: Uddaredskolan, åk 3 – 9 721 burkar/flaskor
2:a plats: Solskiftesskolan, 4B – 9 455 burkar/flaskor
3:e plats: Internationella engelska skolan Falun, åk 4 – 9 312 burkar/flaskor

Den organisation som Uddaredskolan, åk 3 har valt att skänka er fantastiska och välgörande prispott till är BRIS – Barnens rätt i samhället. Och den fina gåvan – på hela 80 000 kr – är resultatet av alla deltagande klassers insatser, heja er!

EN VÄLGÖRANDE PRISPOTT

Ni rapporterar löpande in era pantbelopp till oss. För varje krona ni har på era pantkvitton lägger vi en krona till prispotten (med ett tak på 50 000 kr). Den klass som pantat mest får sedan välja vilken av följande miljö- eller välgörenhetsorganisationer som prispotten ska skänkas till:

  • Städa Sverige
  • Håll Sverige Rent
  • Naturskyddsföreningen
  • Friends
  • BRIS
  • Rädda Barnen
  • Unicef

… eller om ni vill komma med eget förslag på passande organisation med 90-konto att skänka prispengarna till.

Alla klasser som deltar i vår pantchallenge får ett diplom att sätta upp på väggen.

Bra att veta

Vårens pantchallenge pågår mellan 14 mars och 24 maj 2023.

Den klass som pantat mest under perioden blir våromgångens vinnarklass och kommer att meddelas innan terminens slut. Alla klasser som deltar ska fota av alla inrapporterade pantkvitton och vara beredda på att mejla in fotona till oss om det behövs. De klasser som vill får också jättegärna dela med sig av bilder, filmer, berättelser eller annan dokumentation kring ert pantande – antingen via mejl till oss eller till Pantresebloggen.

I vår Pantreseblogg kan ni snacka till varandra i ett forum endast för registrerade klasser. Visa upp hur ni har löst klassuppgifter, ge panttips, visa upp era challenge-skapelser eller bara säg hej!

Till Pantresebloggen
×