JOBBA MED PANTRESAN

När ni registrerar klassen får ni fri tillgång till fem roliga avsnitt av Pantresan – the talkshow. Avsnitten väcker nyfikenhet och lär er om olika material, återvinning och koldioxid. Avsnitten är cirka 10 minuter långa. I mitten på varje avsnitt får ni svara på en fråga i klassrummet, frågan är densamma som den vår testpanel jobbar med i programmet. I slutet av varje avsnitt kommer ytterligare en fråga. Med svaret på den frågan kan ni som vill vara med och tävla!

Innehållet i avsnitten utgår från läroplanen för åk F-6 (LGR11).

Ladda ner lärarhandledningen

PROVA, TITTA OCH LÄR MED KUNSKAPSBANKEN

I kunskapsbanken finns mer material att jobba vidare med.
Bland annat kan ni:

  • Prova energikalkylatorn – och se hur mycket energi ni sparar när ni pantar.
  • Titta på filmerna om burkens och flaskans resa från butiken, till pantfabriken och tillbaka igen.
  • Göra det digitala studiebesöket och vandra runt i pantfabriken från klassrummet.
  • Göra pantquizet och se hur mycket ni har lärt er!
PRATA & JOBBA VIDARE

Metodiken i Pantresan bygger på diskussion. När ni får frågan i mitten på programmet är tanken att ni ska ta ett par minuter i klassrummet och fundera på svaret. När programmet rullar vidare plockar programmet upp tråden på samma ställe. Frågorna i slutet är öppnare och ger fler valmöjligheter. Där väljer ni själva hur omfattande ni gör ert arbete, på vilket sätt ni söker svaren och om ni vill vara med och tävla. 

KONTAKT

Om ni har problem att visa avsnitten, prova en annan webbläsare. Om det inte löser problemet – kontakta oss på pantresan@returpack.se
Vid andra tekniska problem ber vi er i första hand ta kontakt med skolans IT-avdelning.

Filmerna kräver bra bredbandsuppkoppling.

Det kan ta en stund att ladda upp tävlingsbidragen om filerna är stora, så ha tålamod och stäng inte webbläsaren förrän bekräftelsen visas.